PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

16 February 2010

Tiramisu ~ 2nd R&D batch

Wah dasatnyer title... ha ha ha!
ni kali ke-2 aku buat kek ni. Tapi kali ni aku lebihkan usaha utk improve teskture cream cheese tu. Sbb itu lah major ingredient utk kek ni. Tiramisu sepatutnya fluffy & as alight as an ice cream.

Resepi asal tiramisu ialah dgn menggunakan cheese mascarpone yg sgt mahal di Msia ni. Aku sendiri pon tak pernah beli so aku tak dpt nk tau bezakannya. Cream cheese tiramisu ini berperisa expresso & rum ditambahkan sedikit sbg penambah perisa & sbg bahan pengawet. Itulah kelebihan tiramisu. Tapi utk org Muslim, takkan la nk tambah rum pulak kan? Terpaksa la omit ingredient yg 1 tu....

Kali ni ader improvement kat tekstur.. wah bestnyer haku!! Tak mcm first batch dulu, teruk betul ler.. cheese aku jd padat! Tak patot... Mebe lenkali aku akan buat lg tiramisu ni hingga terer (terrorist!). Buat masa ni, terpaksa aku menghabiskan kek tu dulu...almaklum la trial batch jer.

1 comment:

  1. makin moist plak dah kek ni... makin sedap!

    ReplyDelete

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...