PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

22 March 2010

My very first DOLL CAKE!

Akhirnyaa... tercapai jua hasratku utk buat doll cake ni. Sampai tak tido mlm dibuatnyer huhuhu.
Aku agak kaget gak la sbb.. sbb... aku tak pernah buat lg. Ini first time. Maka aku pon dok pikir cemana la aku nk buat skirt doll tu yer? Aku tak pernah gak tgk org lain buat kek ni. Last2 aku pon masuk internet & tanya kat Incek Google, cemana nk buat doll cake? (soalan very the specific you!). Pehtu mcm biasa, Incek Google akan senaraikan aku jawapan2 yg dia ada.. pilih je la nk yg mana.. kan?

Mcm2 site aku bukak last2 dpt gak jalan cemana nk buat. Maka aku pon keluar mencari loyang utk doll cake. Aku igtkan ader la jual mcm yg aku harapkan.. rupa2nya takde... huhuhu. Aku pon terpaksa la beli loyang yg gerigi2 tu tp depa kata yg itu khas utk buat jeli. Hmm.. aku try je la dulu nnt.

Mlmnyer aku pon try. Nyata mmg menghampakan bg aku yg baru nk mula buat kek ni. Isk tak puas ati ni. Aku browse lg kat internet, ternmpk pulak mold cake khas utk buat doll cake ni. dr Wilton. Haa! Ini la jawapannyer.. kata hatiku. So ari sabtu lepas hadiri workshop biZiness kat Subang Jaya, aku pon berdesup ke Kota D'sara, ke pusat ICCA tu. Sesampai jer kat sana, dpt kabar berita bahawa mold tu dah lama habis.. Huaaa! aku rasa bagai nk jerit je dlm kedai tu huhuhu. Apa pulak jalan aku nk cari ni?

Tapi aku tak pulang ngan tangan kosong. Disbbkan aku tensyen mencari2 mold cake kat 3-4 buah kedai tapi tak jumpa, maka aku pon beli mold cake lain kat ICCA tu. Yg jauh lebih mahal! Huh lantak laa! huhuhu...

On the way balik umah tu aku singgah jap ke kedai beli telur, pehtu singgah kedai bakeri supply yg plg dkt ngan umah aku ni. Aku jengah2 tengok2, maka aku pon capai satu cake pan yg rega tak sampai 6 hingget ni. Kecik jer tapi aku rasa boleh buat skirt doll tu. 

Malamnyer pe lagi? Mcm lipas kudung la aku di dapur. Jadi ini laa hasilnyaa....Kek yg ditempah oleh kazenku kat sini sempena besday anak perempuannya. Harap2 dorg puas hati la ngan kek yg pertama kali buat ni.

No comments:

Post a Comment

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...