PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

15 June 2010

Meringue Cake with fresh strawberries

Ha inilah dia nya..kek yg aku dok usha2 sejak menjak Kak Durra kenalkan kat aku (melalui gambar jer), last few weeks. Tgk gambar mmg tertelan air liur beb! Almaklumla gambar, ngan kaler sponge cake yg kuning gebus diselit pulak dgn strawberries yg merah menyala tu, mana tak terliur kan?

Last2 aku buat gak kek ni, bila baca resepinya yg takde la serumit mana. Mudah sgt. Aku ambil resepi dr Joy of Baking, byk tested recipes kat situ. So this is the outcome.

mmg mudah kek ni, 1st buat bater kek then buat meringue lak. Pastu bakar kedua2nya dgn bater kek dibawah meringue. Pas siap bakar, sejukkan & serve dgn whipped cream & strawberries. And you're DONE!

But taste wise, for me, tak sesedap mana pon. Agak dry mebe sbb 30min yg disyorkan tu agak lama kot. Bau mcm bahulu pon ade. Ataupon aku yg mmg tak gemarkan rasanya. Takper la, aku tinggal la bab meringue cake ni. Next time aku proceed ngan red velvet cake pulak, sbb aku suka sgt dgn texture kek yg velvety tu.. Hmmm teringat2 :-)

No comments:

Post a Comment

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...