PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

05 November 2010

RED VELVET cake


Sukerrrrrrrrrrrrrrrr! Sukerrrr sgt!! Suker sgt ngan kek ni.. Makin Sukerrrr sbb dpt hasilkan kek ni! he he he.
Seronoknyer! 
.
.
.
(urghh aku sonok sorang ker??)

Memperkenalkan ~~ 
RED VELVET CAKE!
TaDaaaaaaa!!!

First time aku merasa kek ni kat Wondermilk Uptown D'sara, beli cupcakes je. Tapi lepas dah mkn tu barulah tau kenapa kek ni dinamakan red velvet. Sbbnyer~ pada firasat aku laa, warnanya yg merah & teksturnya seumpama baldu.... Makin menyerlah dgn frosting yg berwarna putih/kuning cair. Oh aku suka sgt! jatuh cinta dgn kek ni sejak tu. Kemdian aku beli pulak kek ni dari Whisk Empire Gallery yg sgt best & Cupcake Chic Sunway Pyramid. 

Kali ni takyah beli dah, boleh buat sendiri hihi. Kepada u alls yg nk makan kek ni boleh la buat tempahan yer? Kalau yg belom pernah rasa, I bagi sikit hint laa.. Kek ni actually kek coklat, tp berwarna merah. Frosting cream cheese. Harga seperti di bawah ni:

Saiz 8inci/1.5kg
Red Velvet Cake with cream cheese RM75

4 comments:

  1. mcm sodap jer kek nie
    alahai ....

    ReplyDelete
  2. mmg sedaaapp! Plus cantik sgt :-) suker sukerr!

    ReplyDelete
  3. Misstery Homemade Sweet07 December, 2010 03:06

    u ada buat kelas tak?? utk cake teddy bear tu..

    ReplyDelete
  4. Salam Misstery,

    Belum buat official class lg tp kalau u nk boleh email, sbb most probably i'll start provide class next year on weekends.

    ReplyDelete

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...