PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

08 February 2013

Cupcakes utk acara KarangKraf, & IMKK Dr Azizan Osman, Shah Alam



 

Beberapa mgu lepas sy dihubungi oleh seorang wakil majalah Pesona Pengantin yang memohon utk sponsor cupcakes. Sy pon bersetuju & pd masa yg sama mengajak teman sy Yasmeen dr Yazzy Bakes turut serta.
Alhamdulillah kami berjaya menyediakan sejumlah cupcakes utk acara ini.
Selepas acara ni sebenarnya kami berdua ke kursus Intensif Mentor Kejayaan & Kekayaan kelolaan Dr Azizan Osman dr Richworks. Sememangnya sangat kami nanti-nantikan! Di kalangan homebakers sendiri memang dah ramai yg pergi kursus ni, dr situ juga lah sy dpt tahu ttg kursus ni. Ibu saudara sy juga menggalakkan sy menyertai kursus ni sbb katanya, adik angkatnya iaitu pengasas Anis Moist Choc Cake di Shah Alam itu juga turut berjaya selepas kerap kali menghadiri kelas ini.

Kursus itu berlangsung selama 3-4hari dr awal pagi hingga lewat mlm, so awal2 lg sy dah buat announcement yg sy mgkn tak dpt dihubungi sepjg waktu tersebut sbb kami tak dibenarkan berhubung dgn 'dunia luar' sepjg kelas berlangsung. Huhuhu.. ok Doc! Phone OFF!

Kini kursus telah pon berakhir. Apa yg sy katakan di sini kursus tersebut sgt AWESOME! byk ilmu yg kami pelajari, ilmu ttg hidup, arah & tujuan sebenar kehidupan dsb. Antara nota2 yg telah sy catatkan spt yg sy share di sini:

Emotion + Thought = Action = RESULT
FAST ACTION, FAST RESULT!

YOU SET THE VALUE/MONEY,
YOU GET THAT VALUE/MONEY

WHEN YOU BELIEVE YOUR BELIEF,
YOUR BELIEF WILL COME TRUE

THE MORE YOU GIVE, THE MORE YOU GET BACK!

WHY YOU SHOULD BE A CONTRIBUTOR?
(in this case, bersedekah/berzakat. Muslim diwajibkan berzakat. 
Tapi knp ramai juga Muslim yg menerima zakat??)

Tu sedikit jer tu. Ada byk lg... tp byk yg tak tercatat dlm buku nota! hahaha!
Byknyer tercatat di minda sbb we all dah buat mind-programming.
InsyaAllah sy akan share-kan sedikit ilmu yg sy peroleh ketika berada di dalam kursus itu di blog personal sy: Life, Foods & Nutrition apabila masa membenarkan.

InsyaAllah kita ketemu lg di lain masa...
Assalam.. 

No comments:

Post a Comment

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...