PERSONALIZED SUGAR FIGURINES

PERSONALIZED SUGAR FIGURINES
Hand-made, tailored sugar figurines to your request on a dummy cake. Contact for detail

Chilled cheesecake elyzabrownies

DIY cookies by elyzabrownies

04 December 2013

Pertandingan dekorasi kek Selera TV3 di Karnival Jom Heboh Bukit Jalil 2013



Pertama kali masuk pertandingan dekorasi kek..
Pertama kali memenangi tempat pertama juga..

perasaannya???? 
hahaha...
takleh digambarkan dengan kata2 :-)
Seronok sangat.

Saya sangat2 blur, gabra semua ader. Sampaikan rasa nak tarik diri pada hari ahad tu sbb taktau nk expect apa2.. prepare barang2 pon last minit, sampai lokasi dah terlewat sbb tak sangka jem teruk kat bukit jalil huhuhu.. almaklum la, tak penah pegi karnival jom heboh ni sebenornyer.. 

bila dah sampai ke lokasi.. dah duduk.. jam pon dah start ticking.. kepala masih lg blur taktau nak deko tema apa.. ada a few tema dlm kepala tp xtau nak buat yg mana satu huhuhu.. paling menakutkan ialah waktu rolling fondant sbb cuaca mendung jd humidity pastinya sangat tinggi. takut kalau2 fondant semakin melekit. tapi alhamdulillah, fondant covering rupanya jadi mudah jer. 

bila dah pegang2 fondant tu baru la dpt idea nk wat seorang popuan pakaian chef dgn semua bakery stuff dia. barulah pulun buat.. tu pon gabra jugak sbb tgk org lain dah laju jer mendeko.. huhuhu. so in the end, org lain buat kek bertingkek2, saya punya setingkek jer...orang lain punye kek kaler very vibrant, saya punya sangat la dull huhuhu..

tapi kek sy berjaya mencuit hati ramai penonton dan juri. sbb ape? 
sbb figurine popuan tu la hihihi. tak sangka sy enjoyed deko kek di situ terutama bila ramai girls yg seronok tgk sy pakaikan 'tudung' atas kepala botak figurine tu hahaha.

Alhamdulillah.. rezeki. mmg tak sangka langsung. 
Mungkin sy akan mencuba utk masuk pertandingan kek lain pula pasni :-)

oh ya, terima kasih buat semua pengunjung yang sanggup berdiri depan meja kek sy utk tunggu kek siap sepenuhnya. Sy yakin u all semua peminat seni kek juga :-)








No comments:

Post a Comment

Any comments are welcome!

Donation from eLyza brownies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...